Tips ved kjøp av bærbar PC

De fleste kjøper seg en bærbar PC, fordi de ønsker friheten bærbare datamaskiner gir. Det som er spesielt viktig er at din laptop er rodbust nok til å tåle å bli drasset rundt på. Videre kan det være lurt å sikre seg at synsfeltet rundt skjermen er godt, spesielt hvis man skal sitte og samarbeide med andre på prosjekter eller se film på den.

Synsvinkel rundt skjermen på bærbare PCer

Synsvinkelen rundt bærbar PC-skjerm

De fleste bærbare datamaskinene i budsjettklassen har skjermer med snevert synsfelt. Med snevert synsfelt snakker vi om hvor langt utenfor sentrum du kan bevege deg, før bildet blir dårlig. Måten man sjekker synsvinkelen på, sier seg vel egentlig selv, men det er likevel verdt å nevne.

For å sjekke synsfeltet på skjermen, stiller man seg foran den og stiller den inn, slik at man har blikket rettet mot sentrum. Videre vipper du skjermen opp og ned, samt. går til venstre og høyre for å se hvor godt man ser bildet dersom man ser ned eller opp mot skjermen eller fra høyre og venstre mot den. Hvis denne opp & ned synsvinkelen er dårlig, så fortvil ikke. Det viktigste er at du kan sitte til venstre eller høyre for skjermen, uten at bildekvaliteten blir vesentlig dårligere.

Trykktest ved kjøp av bærbar datamaskin

En bærbar maskin skal ofte fraktes rundt og derfor stilles det krav til at den er rodbust. Trykktesten sier noe om byggekvaliteten på den bærbare datamaskinen, men en laptop som gir dårlig resultat under en trykktest kan likevel være av god kvalitet.

Trykktesten kan du utføre, dersom laptopen står på, og dermed går du frem på følgende måte: Sett en finger bakpå skjermen når den står på, og trykk litt til mens du ser på skjermbildet foran. Hvis det oppstår misfarging på skjermbildet, så er dette et tegn på at maskinen er lite rodbust. Dette skjer fordi du ved å trykke presser på LCD-krystallene i skjermen. Følgelig vil misfarging av bildet tyde på at baksiden av skjermen er lite isolert og beskyttet, noe som i verste grad kan forårsake problemer, dersom du bærer med deg laptopen i sekken sammen med skolebøker eller andre tunge gjenstander.

Hvis den yter dårlig på trykktesten, kan det derfor være smart å kjøpe med seg ei bæreveske, slik at den bærbare datamaskinen ligger skjermet for andre, tunge gjenstander som kan påføre den skader.

Del med andre

Favoriser og Del